top of page

Pohjoisen Irlannin kentät ja hotellit
Kenttävideot sivun alalaidassa! 

St Patrick's Links - Hole 2 - 1 - August 11, 2020.jpg

Rosapenna - St. Patrick's Links, 2021

Rosanpennan dyynialueelle oli suunnitelmissa rakentaa kaksi uutta kenttää. Omistajat ja arkkitehti Tom Doak päättivät, että mitä vielä, käytetäänkin koko alue yhteen. Doak on vetänyt isolla pensselillä ja jälki on henkeäsalpaavaa. Suorastaan eeppistä. Korona-aikaan avattu St Patrick's on singahtanut vauhdilla maailman 50 parhaan kentän joukkoon ja nousu vain jatkuu. Dyynit ovat korkeita, väylät kumpuilevia ja paikoitellen todella leveitä. Ja ne griinit! Muodokkaat griinit liittyvät väyliin saumattomasti, luonnollisesti ja kauniisti. Ensimmäiset kolme reikää ovat elämyksellisiä, mutta neljännen tiipaikalla rävähtää. Kentän huikea laajuus avautuu silmien edessä. Tästä juhlat vain jatkuvat. Signature-väylä on 14, Sheephaven Bayn rantaa hyväilevä dogleg par-nelonen. Avaus kulmaan, lähestymien dyynin vartioimalle griinille ja puttaamaan meren pauhatessa korvissa. Tästä ei golf parane.

Rosapennaan on matkaa, mutta se on kaiken vaivan arvoinen.

Näyttökuva 2023-11-8 kello 21.17.43.png

Rosapenna - Sandy Hills Links, 2003

Ensimmäisestä reiästä alkaen Sandy Hills vie sinut kuumaiseen maisemaan valtavien dyynien keskelle. Siinä missä Old Tom kuljetti väylät dyynien keskellä, päätti monista Irlannin moderneista (mm. European) links-kentistä vastannut Pat Ruddy täällä tehdä toisin. Useat väylät kulkevat dyynien läpi ja yli luoden hienon maisemallisen elämyksen toisensa jälkeen. Monet nostetut griinit, ympäröivät dyynit ja niiden takana näkyvät vuoret muodostavatkin näkymän, jonka voisi ripustaa seinälle. Sandy Hillsiä pidetään yleisesti Rosapennan kolmesta kentästä vaikeimpana ja kieltämättä tarkkuus on täällä arvossaan.

Näyttökuva 2023-11-15 kello 15.26.45.png
Old Tom Morris.png

Rosapenna - Old Tom Morris Links, 1891

Old Tom Morris. Tuo patsaaksi ikuistettu hahmo valvoo nyt Rosapennan links-taivaan rauhaa. Aikoinaan hän ehti myös tänne pohjoiseen ja reititti Rosapennan ensimmäisen kentän, joka oikeutetusti kantaa hänen nimeään. Matkan varrella lusikkansa soppaan on täällä kastanut pari muutakin legendaa kuten Harry Vardon, Harry Colt ja monien Irlannin linksien luoja Pat Ruddy. Old Tom Morris on konstailematon links, jossa on mahdollista tehdä vaikkapa tulosta, jos lyönti kulkee ja järki myös. Etuysi on reititetty sisempään dyynimaastoon ja takaysillä päästään rannan tuntumaan. Komeita väyliä ovat vaikkapa 14, jossa saa miettiä, kuinka paljon uskaltaa draivillaan leikata lahden yli. 

Cruit Island Golf

Noin tunnin matkan päässä Rosapennasta pikkuruisen tien päässä mereen työntyvässä niemessä on Cruit Island, maailman hienoin ja hulluin yhdeksän reikäinen kenttä. Kuvassa Cruit Islandin kuuluisa 6. reikä, kahden rotkon yli pikkuruiselle griinille lyötävä par kolmonen. Sehän on vain pikku neppi rautakasilla, eikös? "Cruit Island on lähinnä videopeliä, mitä olen koskaan golf-kentällä kokenut", toteaa golf-persoona Erik Anders Lang videollaan. Cruit Islandilla olemme henkisesti ja fyysisesti niin kaukana keinotekoisista golf-luomuksista kuin mahdollista. Tämä kenttä ei jätä ketään kylmäksi. 

Näyttökuva 2023-11-15 kello 15.43.48.png
Näyttökuva 2023-12-12 kello 15.47.33.png
Näyttökuva 2023-12-6 kello 0.01.01.png

Rosapenna Hotel

Rosapennaa voidaan kutsua maailman ensimmäiseksi golf-resortiksi. Golfareita on hellitty täällä meren rannalla jo vuodesta 1893. Neljän tähden luksus-hotelli on aivan meren rannassa kolmen golf-kentän vieressä. Huoneet ovat mukavia ja tilavia ja monista aukeaa hieno näkymä kohti Sheephaven Bayta. Hotellissa on kuntosali, uima-allas, tenniskenttä ja hyvät golfin harjoittelualueet.Hotellin ravintola tarjoilee maukasta paikallisista raaka-aineista tehtyä ruokaa.

Nether Abbey Hotel room
bottom of page