top of page
Näyttökuva 2023-12-6 kello 0.13.52.png

Murretaan links-myytit

Siellä sataa aina

No ei sada. Tutkimusten mukaan moni haluaisi lähteä Brittein saarelle pelaamaan, muttei oikein uskalla. Suurimpana mörkönä on sää. Omien kokemusteni mukaan linkseillä sataa melko harvoin. Enkä usko olevani niin onnekas, että jokaisella reissulla olisi hannuhanhimaisesti vaan sattunut kiva puolipilvinen pelikeli. Se on totta, että linkseillä ollaan aivan eri lailla luonnon kanssa läsnä kun puunatuilla puistokentillä ja se onkin yksi links-golfin suurimpia viehätyksiä. Meri pauhaa, tuuli laulaa ja dyynit syleilevät. 

 

Ne harvat kerrat, kun keli on ollut kovanpuoleinen ovat tuottaneet lähtemättömiä muistoja. Eräänkin kerran seisoimme kukonlaulun aikaan St. Andrewsin New Coursen tiiboksissa ja tuijotimme sakeaan sumuun suuntaan, jossa väylän pitäisi olla. Startteri osoitti kädellään, mihin suuntaan olisi hyvä lyödä ja virnuili, että ei ole niin väliä, jos missaatte vasemmalle. Pääsettepä käymään Old Coursella. Avauksemme katosivat usvaan, lähdimme kävelemään pallojen perään. Sade piiskasi oikeaa poskea, sillä mereltä tuuli. Merta ei näkynyt, se tunsi. Sen aisti. Yhdeksän upean reiän jälkeen käänsimme kristillisesti toisen posken ja annoimme tuulen piiskata vasenta. Olimme pyhällä maalla ja pieni sateenpoikanen vain nauratti. Erään toisen kerran sukelsimme Royal Portrushissa dyynien sisälle rakennettuun betonibunkkeriin toviksi pitämään ukkosta. Äijät olivat kuin sillit suolassa mutta taskumatti kiersi ja läppä lensi. Kohta aurinko taas paistoi. 

Sinne on vaikea päästä

No ei ole. Suorat lennot vievät Helsingistä Edinburghiin tai Dubliniin reilussa parissa tunnissa ja herkkuja löytyy hyvinkin pienen matkan päästä. Toki jos lähtee etsimään elämyksiä saarten äärimmäisiltä rannoilta, saa hieman reissata lisää. Se kyllä kannattaa, matkalla maisemat ovat upeita ja matkanpäästä löytyy kenttiä, joille jokainen turisti ei eksy. 

Siellä on hullun kallista

No ei ole. Aivan upeita linksejä löytyy hyvin kohtuuhinnoilla kun näkee hieman vaivaa ja tietää, mistä etsiä. Open-kentät ja muutamat muut bongaus-kohteet ovat hinnakkaita, mutta niissäkin on usein edullinen kakkoskenttä, jonka avulla kierroshintaa saa painettua kohtuulliseksi. 

Ei siellä pärjää, jos ei ole vähintään singelin tasoitus

No ei pidä paikkaansa. Links-golf ei ole vaikeaa. Se on erilaista ja useimpien linkseillä käyneiden mielestä muutaman napsun tavallista hauskempaa. Linkseillä pelaamiseen kuuluu olennaisesti luovuus ja ongelmanratkaisu. Siinä missä puistokentällä lyöntiin on pari-kolme vaihtoehtoa, on linkseillä niitä moninverroin enemmän. Väylät ovat usein varsin leveitä ja napakoilla väylillä pallo rullaa pitkälle. Moni onkin tykittänyt elämänsä pisimmät draivit linkseillä. Jos vieläkin arveluttaa niin ei hätää. Links Lovers järjestää asiantuntevan pron johdolla links-klinikan ennen jokaista reissua. 

bottom of page