top of page

Pirulle pikkusormi -matkan kentät
Kenttävideot sivun alalaidassa!

Näyttökuva 2023-11-8 kello 19.47.14.png

North Berwick the West Links, 1832

Golf World rankkasi North Berwickin maailman 30. parhaaksi. Jos listattaisiin maailman mielenkiintoisimpia tai hauskimpia kenttiä, olisi se hyvin lähellä kärkeä. Tälläisia reikiä ei kukaan nykysuunnittelija tekisi unissaankaan. Eikä kentän suunnittelijaa olekaan tiedossa. Se nyt vaan sattuu olemaan sellainen kuin on, täysin uniikki. Hauskuus alkaa jo ensimmäisellä reiällä. Meri kohisee oikealla ja keskipitkän avauksen jälkeen edessä on kukkula, jolla näkyy korkea valkoinen tolppa. Sinne! Ensimmäiset reiät ovat ilotulitusta ja lopussa hymy sen kuin levenee. 13. reiällä hyvän draivin jälkeen kädessä on keskirauta ja edessä lyönti vanhan muurin taakse piilotetulle pikku griinille. Paikalliset sanovat siitä: "Don’t argue with the wall – it’s older than you". 15. reikä "Redan" on yksi maailman kopioiduimpia par-kolmosia. Viereisen kuvan pähkähullu "kaksitasogriini" reiältä 16 on aivan oma lukunsa. Myös kotiintulo on upea. Hyvä draivi yltää griinille klubitalon eteen. Huonolla kolistellaan parkkipaikkaa. North Berwick on maailmanluokan kokemus.

Näyttökuva 2023-11-8 kello 21.17.43.png

Glen Golf Club, 1906
(North Berwick East Links)

Glen jää usein kuuluisamman naapurinsa varjoon, mutta on aivan mahtava kenttä itsessäänkin. Sanapari "hidden gem" kuvaa juuri Glenin kaltaisia kenttiä, jolle lähtee pienemmin odotuksin, mutta tulee hymy korvissa takaisin. Jo ensimmäinen reikä antaa osviittaa, siitä, mitä tuleman pitää. Helpohkoa avausta leveälle väylälle seuraa lähestyminen korkealle kukkulalle, jonne griini on piilotettu. Kapuamisen jälkeen kenttä levittäytyy eteen koko komeudessaan. Maisema on upea, kuuluisa Bass Rock näkyy miltei joka väylälle. Kentän muistettavin reikä on numero 13, "Sea Hole", jo lyödään meren yli alas pieneen taskuun. Myös viimeinen reikä on komea. Draivin saa paukuttaa kohti kylää samaiselta korkealta kukkulalta, jonne alussa  kiivettiin. 

DSC_5951-4500x3000_edited.jpg
Number 3 course - Large (2).jpg

Gullane Golf Club, 1882

Gullanen kuuluisalla kukkulalla kiemurtelee kolme kenttää, jotka on koruttomasti nimetty numeroilla 1, 2 ja 3. Pelaamme saman päivän aikana kentät 2 ja 3. Molemmat kentät lähtevät melko tasaisesta maastosta klubin vierestä ja suuntaavat sitten ylös kukkulalle. Sieltä avautuu upeat maisemat Fifen vuonolle ja läheisille kentille. Kaikki Gullanen kentät ovat kuuluja väylistään, jotka ova mainiossa pelikunnossa läpi vuoden. Luonto on luonut kukkulalle täydellisen alustan golf-lyöntiä varten. Gullanen kenttien parhaudesta kiistellään kiivaasti. Ykkönen on kuuluisin, mutta monet paikalliset pitävät Kakkosta parhaana ja Kolmonen on ihastuttava kenttä, jolla strateginen peli on arvossaan. Viereisessä kuvassa ylhäältä kukkulalta draivattava par-nelonen, jonka griinille voi yltää kunhan vain välttää monet bunkkerit.

Kilspindie Golf Club, East Lothian, David J Whyte, Linksland.com (1 of 1)-2.jpg

Kilspindie Golf Club, 1867

Ykkösen avaus lähtee klubitalon terassilta kohti pientä par-kolmosgriiniä. Ei painetta, mutta kaikki paikalliset katsovat! No, kunhan päästään liikkeelle, tulee Kilspindien varsinainen luonne esiin. Tämä on ehkä maailman charmikkain links. Se on vanhanaikainen, perinteikäs, moderneja kotkotuksia kaihtava, ei valtavan pitkä mutta valtavan nautittava. Ulosmenon väylät kiemurtelevat meren rantaa hyväillen. Neljäs reikä, osuvasti nimetty The Target, työntyy pitkälle meren syleilyyn. Kentän signature-reikä on viereisen kuvan merelle puskevassa pikku niemessä istuva par kolmonen. Toinen ikimuistoinen on numero 17, lyhyt par-nelonen, jonka griiniä ikivanha muuri suojelee. Myös viimeinen reikä on lyhyt nelonen. Griinille voi draivata, varo vaan ettei lähde lapasesta, muuten klubitalon ikkunat helisevät. 

Dunbar Golf Club, 1856

Dunbarin kenttä on perustettu jo vuonna 1856. Matkan varrella sitä ovat tuunanneet legendaariset Old Tom Morris, Ben Sayers ja James Braid. Kenttä kulkee kapealla rantakaistaleella niin lähellä merta, että sen pauhu on pelissä läsnä. Pari ensimmäistä reikää pelataan melko tasaisessa maastossa entisessä peurapuistossa. Sitten sukelletaan muurin läpi neljännelle reiälle nimeltä The Shore ja saavutaan rannalle. Kenttä avautuu ja hauskuus alkaa. Seuraavat 13 reikää seikkaillaan rannan ja vanhan muurin välissä. Dunbar ei ole hurjan pitkä, mutta se, joka kuvittelee tämän tarkoittavan helppoa tuloksentekoa saa todennäköisesti miettiä uudemman kerran. Komeita reikiä on useita. Reiät 6 Broxburn, 12 The Point ja signature-reikä 14, Mill Stone Denn kukin antavat hyvän mahdollisuuden rantavierailulle. 

2023 (2 of 30).jpg
Näyttökuva 2023-12-3 kello 16.51.19.png

Nether Abbey Hotel

Viehättävä Nether Abbey Hotel sijaitsee keskellä North Berwickin charmanttia kylää draivin mitan päässä North Berwickin kentältä. Tässä boutique-hotellissa on vain 12 huonetta, joten se on miltei kokonaan käytössämme matkan ajan. Huoneet ovat mukavia ja valoisia. Hotellin ravintola tarjoaa paikallisista raaka-aineista tehtyjä moderneja annoksia. 

Nether Abbey Hotel huone
WELCOME TO NORTH BERWICK EAST LINKS, GLEN GOLF CLUB
03:03

WELCOME TO NORTH BERWICK EAST LINKS, GLEN GOLF CLUB

WELCOME TO NORTH BERWICK EAST LINKS, GLEN GOLF CLUB Take an aerial tour of one of Scotland's most spectacular golf courses. Clinging dramatically to a breath taking shoreline with stunning backdrops at every turn this unique layout offers a stern yet playable links challenge for every golfer. To become a free subscriber to this channel click here: https://www.youtube.com/channel/UCBkyg4hIZfcwkKmImD99COQ?view_as=subscriber To visit my Online store click here: https://eastlinks-proshop.com/ To visit my Facebook page click here: https://www.facebook.com/northberwickeastlinks/ To visit my Instagram: https://www.instagram.com/northberwickeastlinksproshop/ To visit my Twitter page click here: https://twitter.com/frasmalcolm Hi, I am Fraser Malcolm, welcome to my channel. I am the Head Professional at North Berwick’s East Links (Glen Golf Club) in East Lothian, Scotland. I have been a Professional golfer for over twenty-five years and have a wealth of experience teaching a wide range of players, from three-year-old beginners to elite county players. I have a strong background in junior golf coaching creating an all year round junior programme called Beginnagolf. I also have a successful club-fitting side to my business and am very interested in equipment technology with a wealth of experience to draw on when reviewing and assessing new products. I pride myself on my honesty and always offer an impartial view on any products I review. Aside from the coaching and product reviews I will be uploading a wide variety of content with everything from golf course ratings to fun golf challenges included. If you like the channel so far make sure to subscribe and click the bell button so that you are notified when any new videos are released. If you have any questions on the videos be sure to leave a comment and I will get back to you as soon as possible.
Scotland's Golf Coast W A Duck // Scotland Ep. 5
30:33
bottom of page